IZVIĐAČKI EDUKATIVNI KAMP U ČURUGU: Prvi pravi doživljaj u prirodi

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza organizovao je edukativni kamp „Čurug na vodi“, od 11. do 17. jula, na kojem je učestvovalo oko 60 izviđača od pet do 15 godina. Pored domaćina, bili su tu i mališani iz Subotice i Crepaje.

Mnogima je ovo bio i prvi pravi doživljaj u prirodi, budući da su učesnici kampovali u šatorima.

Glavni deo manifestacije bila je Čuruška olimpijada, na kojoj su se takmičili poletarci, pčelice, mlađi izviđači i planinke. Poslednje večeri učesnici kampa su uživali u zabavnom programu uz logorsku vatru, družeći se do kasnih sati.

U ukupnom plasmanu Odred „Čiča Janko“ zauzeo je prvo mesto. Najuspešnija ekipa u kategoriji poletaraca bili su „Tamiški delfini“, dok je najmlađi tim „Jednorozi“ osvojio treće mesto. U kategoriji mlađih izviđača prve su bile „Munje“. U sastavu perleskog Odreda, pored članova iz Perleza, bili su i izviđači iz Idvora, Farkaždina, Ečke i Zrenjanina.

Kamp je realizovan u saradnji sa odredima izviđača „Subotica“ i „Vilovski“ iz Crepaje i domaćinom „Stara Tisa“ iz Čuruga, a veliku pomoć oko uređivanja terena za kamp i spremanja obroka učesnicima pružili su Milan Todorov i porodica Dragoljević.

Starešina „Čiča Janka“ Dragan Musić ponosan je na Odred, koji su u Čurugu predstavljali: Sara Antonijević, Aca Antonijević, Tijana Jandrić, Tadija Miletić, Dragana Vukov, Ivana Vukov, Mina Mećavin, Nikola Velemirov, Luka Velemirov, Mihajlo Mihajlov, Ivan Stankov, Veljko Stošić, Stevica Nikolić, Ilija Kalin, Helena Božin, Aleksandra Božin, Teodora Karlovački i Tara Stanišić.

M.M.

foto: Odred „Čiča Janko“

Tim „Jednorozi“
„Munje“

"Tamiški delfini"