Jeremić izneverio Grgića

Piše: Dalibor Bubnjević

Kako se budemo približavali lokalnim izborima, tako će obrisi koalicija biti sve vidljiviji! Vladajućim strankama je lako, jer je reč o bogatim udavačama pod čijim skutima bi se mnogi ogrejali. S druge strane, formiranje opozicionog fronta neće biti nimalo jednostavno!
Za sada je sigurno da će stranka Borisa Tadića (SDS) nastupiti zajedno sa LDP-om Čedomira Jovanovića. Izvesno je i da će im se pridružiti još i Narodni pokret Srbije i Zeleni. Politički bi logično bilo u tom društvu videti i SDPS. Međutim, to je malo verovatno, budući da partija Rasima Ljajića, po pravilu, na birališta izlazi sa najjačom strankom.
Očekuje se da Borislav Stefanović proglasi jednostranu nezavisnost i započne levu avanturu. U Zrenjaninu je Milan Minja Pernat sve spremio za izborno delovanje Stefanovićevih istomišljenika.
Ovih dana smo bili svedoci da u politici ne postoje trajna prijateljstva! Predrag Jeremić odučio je da napusti odborničku grupu stranke koju u Zrenjaninu predvodi Predrag Grgić. Vlastiti postupak nije opravdao nijednim valjanim razlogom, budući da je i do sada imao status odbornika koji nije član nijedne stranke. Očito da je Grgićevo ulaganje u Jeremića bila za njega promašena politička, ali i prijateljska investicija!