JKP „ČISTOĆA I ZELENILO“: Vanredno sređivanje grobalja uoči zadušnica

Na Centralnom groblju upravo se izvode radovi na uređivanju groblja. Prema rečima vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“, Gorana Fijata, aktivnosti se baziraju na košenju trave, čišćenju trotoara i prostora oko grobnih mesta, orezivanju i uređivanju stabala, čišćenju ivičnjaka i dr.
– Pored redovnog održavanja, koje kao preduzeće koje se brine o komunalnoj higijeni grada inače obavljamo, ovih dana stavili smo akcenat na uređenje grobalja u okviru vanrednih radova. Svi građani će videti novine koje uvodimo u naš rad kada je u pitanju uređenje grobalja. Pored redovnog održavanja, vanredne radove, kada je uređenje grobalja u pitanju, izvodićemo kada se obeležavaju značajni datumi, odnosno obeležavanje zadušnica, dani posvećeni pokojnima, kada se svih njih sećamo i molimo za njihove duše. One se obeležavaju 8.oktobra (Miholjske), 5.novembra (Mitrovdanske zadušnice), a bitan praznik je i Svi sveti koji građani katoličke veroispovesti obeležavaju 1.novembra – rekao je za naše novine Goran Fijat.
Takođe, radiće se uređenje i ostalih grobalja u gradu.
Iz „Čistoće“ podsećaju da se na Centralnom groblju nalazi i cvećara „Orhideja“, pa tako građani, kada prisustvuju činu sahrane ili idu da posete grobove svojih najmilijih, bukete, vence, ikebane i ostalo ne moraju nositi iz grada ili naseljenih mesta nego ga mogu kupiti u cvećari koja radi svaki dan od 8 do 15 časova. Cveće se može poručiti na broj telefona: 064-811-68-98.

S.V.