JKP „VODOVOD I KANALAIZACIJA“: Počeli radovi na sanaciji havarije na Bagljašu

Radnici JKP „Vodovoda i kanalizacije“ otpočeli su danas radove na sanaciji havarije na atmosferskoj kanalizaciji kod nadvožnjaka na Bagljašu. Time će se rešiti problem izlivanja vode u ulici Brigadira Ristića i na stazi pored nadvožnjaka.
– Prilikom obilnijih padavina, a zbog određenih problema na atmosferskoj kanalizacionoj mreži kod nadvožnjaka na Bagljašu, deo atmosferskih voda se izlivao iz iste i zadržavao, kako na putnoj površini u Brigadira Ristića, desno od nadvožnjaka, tako i na pešačkoj stazi koja se nalazi pored samog nadvožnjaka, odnosno sa njegove leve strane iz pravca centra grada – stoji na zvaničnom sajtu JKP „Vodovoda i kanalizacije“.
Kako navode u saopštenju u tim situacijama preduzeće je reagovalo i na osnovu naloga inspekcijskih službi Grada Zrenjanina, za koji uslužno vrši održavanje atmosferske kanalizacione mreže, i na pozive građana i mesnih zajednica, i uz pomoć specijalizovanog vozila za odgušenje kanalizacione mreže u više navrata uklanjalo zadržanu vodu sa staze i putne površine
– Nakon pritužbi građana upućenih Kabinetu u rešavanje problema aktivno se uključio i gradonačelnik Simo Salapura, a stručne službe preduzeća pripremile su rešenje kojim će se sanirati havarija na atmosferskoj kanalizacionoj mreži i sprečiti dalje izlivanje atmosferskih voda.
Tokom prošle nedelje obavljene su neophodne pripreme,  u četvrtak 19. novembra započeti su i sami radovi na sanaciji havarije, a planirano je da oni budu završeni u naredna dva dana – saopštavaju iz VIK-a.
Tokom radova biće izvršena zamena dela cevovoda atmosferske kanalizacione mreže u Brigadira Ristića, kao i prespajanje dela stare atmosferske mreže sa novoizgrađenom u neposrednoj blizini nadvožnjaka.

M.Ml

Foto: JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Zrenjanin