JOŠ SE NE ZNA SUDBINA FABRIKA VODE

Bilo je bahatosti i neodgovornosti

Čuda su se dešavala u zrenjaninskoj fabrici vode – kazao je predsednik Srbije u subotu u emisiji na televiziji „B92”, objasnivši da se toliko nervira zbog vode u našem gradu.
– Bilo je tu i bahatosti i osionosti i neodgovornosti i raznog, siguran sam, nemam dokaze, pokušaja da se uzmu pare – naveo je Aleksandar Vučić u intervjuu. Ovo postrojenje za prečišćavanje vode je prestalo sa radom nakon eksplozije polovinom decembra prošle godine, u kojoj su povređena dva radnika, a rezultati istrage još nisu poznati.
Naime, kako za „Zrenjanin” navode iz Osnovnog javnog tužilaštva, javnotužilačka odluka nije doneta jer je i dalje u toku veštačenje iz oblasti uzroka eksplozije, što je povereno veštaku iz Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku.
Što se tiče vodosnabdevanja u Zrenjaninu, predsednik Srbije je izjavio da je greška što se nije odmah odabralo da se voda uzima iz Dunava jer je ova koja se sada crpi loša. Vučić je rekao i da je lično spreman da se pozabavi problemom obezbeđivanja vode za piće u našem gradu.
M. Maričić

Opširnije u štampanom izdanju