JUBILEJ: 55 GODINA STUDENTSKOG DOMA

Daleke 1963. godine, 20. novembra, osnovan je studentski dom u Zrenjaninu. Povodom jubilej, Studentski dom „Mihajlo Predić – dr Miša”,koji ovo ime nosi tri decenije, u utorak su posetili Saša Santovac, zamenik i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura. U razgovoru sa upravnicom Tanjom Dulović, zamenikom Goranom Gluvajićem i studentima, rečeno je- da je dom kuća dobrih studenata. Oni nisu iz Zrenjanina ali, kako je rekao Dragan Lazić, inače student prodekan na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin”, dosta je učinjeno na poboljšanju uslova života u domu. Nedostaje menza, a i sobe druge kategorije, u kojima boravi 208 akademaca su, kako su rekli, malo tesne, ali je atmosfera dobra, drugarska i ima uslova za učenje.

Santovac je naglasio da lokalna zajednica nastoji da pomogne koliko je to moguće.

– Upoznali smo se sa položejem mladih i možemo da im pomognemo u rešavanju eventualnih problema. I sam poznajem mnogo ljudi koji su bili stanari ovog doma a sada su Zrenjaninci i verujem da će takvih priča još biti – rekao je Santovac.

Kroz dom je prošlo više od 5.000 studenata. Dom je menjao status i izgled – renoviran je krov, kupatila, zamewen celokupan nameštaj… U prethodne dve godine zamewen je pod zamewen je pod u sali za rekreaciju i postavljena je najsavremenija internet oprema. Dom je mesto za najuspešnije studente, a popularna cena jeste jedan od razloga za smeštaj u domu, ali ne i jedini.

Zajednička je želja izgradnja studentske menze, proširenje kapaciteta i još bolji uslovi – rekla je upravnica Tanja Dulović.

Studentski dom je u sastavu Studentskog centra Novi Sad”.

M.B.