KAJAKAŠI USPEŠNI NA STARTU SEZONE

Medalje i od Rokija

Beatriks Orban, takmičarka KK Begej, osvojila je bronzu u trci na 1200 metara, dok je na 200 metara u cilj ušla kao četvrtoplasirana na Prvomajskom kupu koji je održan u Novom Sadu. Milan Zvekić je na 200 metara bio četvrti, a na 1200 metara šesti. Biljana Vukov je na 200 metara osvojila šesto mesto, a na 1200 metara je zauzela osmu poziciju. Biljana Vukov i Šeron Švarc su u kajaku dvosedu osvojile peto mesto, a isti plasman su izborili Klara Mezei i Vilmoš Orban je na 200 metara
Na Begeju kod Žitišta u subotu je održan prvi internacionalni maraton u kajaku „Trofej Roki”. Organizatori su Nautički klub „Žitište” i Kajak klub Begej. Učestvovalo je oko 150 takmičara iz 10 domaćih klubova, kao i gosti iz Temišvara. Održano je ukupno 16 trka. U svim trkama po tri prvoplasirana takmičara dobila su medalje, a prvoplasirani i statuetu Rokija.
Kajakaši Begeja su u Žitištu osvojili šest medalja: Biljana Vukov doveslala je do zlata i bronze, David Kovačević do srebra, a Anđelija Stefanović, Beatriks Orban i Jovana Delić do bronze.

B. M.