KAKO SE GLASALO U ZRENJANINSKIM SELIMA NA LOKALNIM IZBORIMA

Rezultati očekivani, izlaznost nešto veća

Prema izveštaju Gradske izborne komisije, na proteklim lokalnim izborima lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu” ubedljivo je odnela pobedu u gotovo svim okolnim selima, osvojivši u većini mesta preko 50 odsto glasova.
Najveću podršku SNS je dobio u Farkaždinu, gde se za ovu stranku opredelilo 77 odsto birača. Naprednjaci dobro stoje i u Perlezu sa 66 odsto, zatim u Jankovom Mostu, Knićaninu i u Kleku, gde je podrška bila oko 59 odsto.
Vladajuća partija najmanje glasova uzela je u Mihajlovu – 21,56 odsto. Drugoplasirani na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima, koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije (JS –SPS), u zrenjaninskim selima, prema rezultatima izbora, najmanje pristalica ima u Lukinom Selu, gde je osvojila nešto ispod 3 odsto glasova, i u Mihajlovu gde 1,66 posto stanovništva izašlog na izbore podržava njihove ideje. SPS najveću podršku uživa u Knićaninu, u kojem je osvojio 39,23 odsto glasova, a iznad 25 procenata socijalisti su dobili u Tomaševcu i Banatskom Despotovcu.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju