Kandidati bez ideja

Piše: Dalibor Bubnjević

Za nekoliko dana održavaju se lokalni, pokrajinski i republički izbori. Da li ste zapamtili šta će neka od partija ili koalicija uraditi nakon što dođe na vlast? Ukoliko ste iskreni, odgovor na navedeno pitanje je negativan.
Stiče se utisak da nikad do sada nismo bili suočeni sa bleđom predizbornom kampanjom. Razumljive su objektivne okolnosti koje su imobilisale političke aktere. Virus korone je učinio da kampanja, sa prekidima, traje mesecima. Postepidemijski period je bio još teži, budući da su građani (što u strahu, što zbog preporuka) izbegavali okupljanja.
Da li je kampanja mogla biti bolja? Odgovor je, po svemu sudeći, pozitivan. Oseća se bezidejnost svih kandidata, bez obzira sa kog spektra da dolaze. Vladajući su, naravno, u prvi plan stavili rezultate svog rada u prethodne četiri godine.
To je opravdano i očekivano. Međutim, da li smo čuli bar neku konkretnu meru koja će doprineti ostvarenju željene budućnosti?
Opoziciona slika je još jadnija. Neki se hvale da su sakupili brojne potpise u Banatu za republičku listu, a ne učestvuju na lokalnim izborima?! Oni koji žele da očiste smrad kafilerije, rade u fabrici koja proizvodi slične mošuse, ali u drugom delu grada. Šojić ima svoju stranku u Zrenjaninu, a za razliku od njega, njihovi kandidati su sve vreme nemi. Ko su monarhisti, pitanje je za milion dolara. Šešeljevci su krenuli sa jednim kandidatom za gradonačelnika, a završili su u unutarstranačkom brlogu.
Bilo kako bilo, izbori su u nedelju, a na vama je da pratite svoju savest. Samo tako ćete pobediti druge, ali i sebe!