Karapandža šef ministrovog kabineta?

Piše:Dalibor Bubnjević
Zrenjanin je definitivno mnogo više uvažen kao grad u Beogradu, negoli u Novom Sadu! To ovih dana demonstrira mandatar Aleksandar Vučić, budući da će naš sugrađanin (Goran Knežević), po svemu sudeći, biti član njegovog kabineta. Podsećanja radi, u tzv. Vladi Vojvodine nema ni jednog predstavnika iz Srednjobanatskog okruga.
Odlazak Kneževića na visoku republičku poziciju ohrabrio je mnoge. U predstojećim godinama još više ćemo se suočavati sa stezanjem budžetskog kaiša, jer od nas to očekuje MMF. Posledično, novca za investicije će biti manje, pa će lobiranje dobijati na značaju. Mnogi dele mišljenje da će prisustvo Zrenjaninca u Vladi Srbije povećati verovatnoću da se realizuje izgradnja magistralnog puta ka Beogradu (tzv. šnel štrase), a koju je i sam Vučić najavio.
Imenovanje Gorana Kneževića imaće i lokalne političke posledice! Nezvanično se može čuti da će njegov najbliži saradnik Nenad Karapandža biti imenovan za šefa ministarskog kabineta. Zbog smernica o nespojivosti funkcija u vlasti i partiji, sledi izbor novog pročelnika ovdašnjih naprednjaka. Za sada je verovatno da Bađok master Darko odustane od borbe za tron, jer se ponašao suprotno vrednostima koje zastupa Aleksandar Vučić. Umesto da radi, odlučio se za uživanje u čarima egzotičnog ostrva.