Karasi hoće novi mandat

Piše: Dalibor Bubnjević
Zrenjaninci će u nedelju imati priliku da biraju između šesnaest lista kandidata za odbornike za Skupštinu grada. Iako izbor gradonačelnika nije neposredan (direktan), u javnosti se uveliko spekuliše o kandidatima za čelnu poziciju grada: Čedomir Janjić (SNS), Bojan Kostreš (LSV), dr Gordana Kozlovački (DS), dr Jasmina Đorđev (SDS), Zoran Sandić (DSS-Dveri)… Zanimljivo je da predloge za najodgovorniju funkciju u Zrenjaninu nisu istakli ni socijalisti, niti radikali. Slično su postupili i lokalni pokreti („Naš grad naša stvar“ i „Zrenjanin glavni grad Vojvodine“).
U nedelju će vlastito poverenje u svojim sredinama testirati i dugogodišnji predsednici opština. Pera Milankov će nastojati da dobije podršku svojih sugrađana kao kandidat grupe građana koja nosi njegovo ime i prezime. Prema istraživanju koje je nedavno bilo obelodanjeno u Srpskoj Crnji, Milankov i dalje ima značajnu podršku u ovoj pograničnoj opštini.
Predrag Milošević Karasi je nosilac liste SNS-a u opštini Sečanj. Tokom trećeg mandata uspeo je da ostvari zapažen politički nastup, a neretko je bio u delegacijama koje je formirao premijer. U borbi za obnavljanje funkcije suočiće se sa predlogom SPS-a (Aleksandar Budiša) kao i sa jakim odborom Treće Srbije. Zanimnjivo je da su u Sečnju demokrate u koaliciji sa DSS-om?!