Képviselő-testület ülése

Pénteken választják meg a polgármestert és helyettesét

A nagybecskereki képviselő-testület pénteken tartja második ülését. Az ülés napirendjén szerepel a város polgármesterének a megválasztása is. Az új polgármester személyét illetően hivatalosan még nem történt meg a jelölés, de egyes források és sajtóértesülések szerint Simo Salapura veszi át a város vezetését. Simo Salpura az előző mandátumban a polgármester sport ügyekkel megbízott tanácsosa volt.
A polgármesteren kívül az alpolgármestert és a városi tanács tagjait és a képviselő-testület titkárának a helyettesét is megválasztják a tanácsnokok.
Az ujonnan megválasztott képviselő-testület augusztus végén tartotta meg alakuló ülését, de akkor a képviselő-testület elnökét választották csak meg Čedomit Janjić személyében.
A tanácsnokok az alakuló ülésen megválasztották a képviselő-testület új titkárát is. A következő négy évben ezt a tisztséget Svetlana Grujić tölti be.
Az elkövetkező négy évben a következő lesz a helyi képviselő-testület összetétele:
Szerb Haladó Párt: 42 mandátum, Szerb Szocialista Párt-Egységes Szerbia 11 mandátum, Metla 2020 5 mandátum, Vajdasági Front 4 mandátum, Vajdasági Magyar Szövetség 3 mandátum, Szuverenisták 2 mandátum.
A VMSZ tanácsnokai az új összetételű képviselő-testületben Kovács Dianna, Sztojkó József és Puskás János lesznek.