KINO KLUB ZRENJANIN: Besplatne radionice snimanja filma

Svi srednjoškolci i srednjoškolke, ljubitelji sedme umetnosti, do kraja januara mogu se prijaviti na besplatne radionice snimanja filma pod nazivom „Kao na filmu“, koje će uskoro organizovati Kino klub Zrenjanin i grupa Filmski raspust.

Neke od aktivnosti kojima će se polaznici baviti jesu snimanje – od kamere od montaže, zatim dizajn scenografije i kostima, gluma i ostalo što ih bude interesovalo. Radionice će tokom februara i marta držati filmski stručnjaci, a cilj je da srednjoškolci savladaju osnove procesa stvaranja filma, i to kroz rad na zajedničkom filmu na temu koegzistencije različitih nacionalnih i etničkih manjina u našoj sredini.

Prijave su otvorene do kraja januara, a zainteresovani treba da na imejl adresu kino.klub.zrenjanin@gmail.com. pošalju svoje ime, prezime, godište, školu i smer koji pohađaju, kao i pola strane teksta o tome čime bi voleli da se bave na filmu i zašto. Ukoliko neko već ima ideje o tome šta bi voleo da snima, može i to da prosledi, navode u Kino klubu Zrenjanin.

Radionice „Kao na filmu“ podržalo je Ministarstvo omladine i sporta kroz program „Mladi su zakon“.

M.M.

Foto: Kino klub Zrenjanin