Kisformátumu képzőművészeti alkotások 4. biennáléja

Több mint hatvan alkotó vett részt

Az idén negyedik alkalommal rendezték meg a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület Art Klubjának a szervezésében a kisformátumu kézőművészeti alkotások biennáléját.
A kiírt pályázatra több mint hatvan alkotó műve érkezett be. Minden művész két művel vett részt a biennálén. A beérkezett pályaművekből szombaton rendeztek kiállítást az Egyesület nagytermében.
A műveket a Viorel Flora, Melegi Zsuzsanna, és Szabó Zoltán összetételű szakzsűri véleményzezte.
Az egybegyűlteket Juhász István az Art klub vezetője üdvözölte, majd Jenovay Lajos a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte a pályázaton résztevő művészeket, és köszönte meg a szervezők és a zsűri munkáját.


A szakmai bizottság döntését Viorel Flora festőművész indokolta. A beérkezett pályaműveket Szabó Zoltán méltatta. Melegi Zsuzsanna a biennálé megálmodója köszönetét fejezte ki mindenkinek aki részt vett az idei pályázaton.
A zsűri döntés értelmében az idei beinnálé első díjasa Ponizsil Béla (Nagybecskerek) második helyezést Tóth Kása Piroska műve ért el (Óbecse), míg harmadik díjban Miodrag Gašić (Šabac) részesült.
A zsűri a három fődíjon kívül még különdíjakkal is jutalmazta a résztvevőket.
Minden résztvevő művész elismerő oklevélben részesült.
A Kisformátumu képzőművészeti alkotások 4. biennáléjának támogatója a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság volt.
Az idei biennálé a koronavírus-járvány miatt egy éves halasztás után került megrendezésre.