Ko je Uroš Bačić?

Piše: Dalibor Bubnjević

U kojoj meri smo žrtve tabloidizacije? Svaki zreli, punoletni, sugrađanin će odgovoriti da nije deo rijaliti Srbije. Oni ekstremniji će istaći da ne žele da se batrgaju u brlogu javnog prostora.
U potpunosti delim mišljenje osvešćenih sugrađana! Međutim, postavljam im pitanje: kada su poslednji put kupili dnevnu, nedeljnu štampu? Da li pamte vlastito učešće na nekoj tribini? Pozorište, muzej… šta beše to…
U tom procepu između većine i „oplemenjene“ manjine, neki pojedinci rade i stvaraju! Jedan od njih je dr Uroš Bačić, jedini lekar koji u Zrenjaninu primenjuje savremene metode intervencija u kardiovaskularnom sistemu (kateterizacije, stentovi i sl.). Dok on nije bio osposobljen, naši sugrađani su produžetak života tražili u Novom Sadu i Beogradu.
Zašto je on jedini?! Da li nikom drugom ta šansa nije ponuđena ili su, pak, odustali, pa napravili troškove? Bez obzira na odgovore, dr Bačić zavređuje poštovanje svih nas, jer pod pritiskom nije poklekao, niti je pravio kompromise.
Za njega, očito, nije suština u slanju pacijenata iz Bolnice u privatnu praksu, već nešto sasvim drugo.
I ja sam, možda, kao i vi, sumnjao u mladog doktora! Sve sumnje mi je neutralisao one večeri kada je moja majka završila u bolnici, a on je bio dežurni…