Ko me u snovima progoni…

Piše: Dalibor Bubnjević

Ovih dana sam imao košmarne snove! Sanjao sam da me proganja gospodin „H“. Kaže mi, između jave i sna, da je on moj lider i da sam ga ja izabrao?! U jednom momentu me je čak i zajahao, pritom cerekajući se, ističući kako ću tako provesti naredne četiri godine…
Nakon određenog vremena sam se probudio. Shvatio sam da imam košmare. Međutim, uvažavajući etnologiju Srba, počeo sam da analiziram vlastita snoviđenja. Koristeći priručnu literaturu, shvatio sam da je pravo vreme da utemeljenje nađem u onome šta se danas nudi na političkoj mapi Srbije.
S obzirom da sam Zrenjaninac, prvo sam pažnju usmerio ka rodnoj grudi. Za sada, ponuda je veoma oskudna. Tu je nekoliko vladajućih stranaka (SNS, SPS i LSV), kao i nekih koje su kao nezavisne, a pomoć im je dobro došla.
Odlučih da pogled usmerim ka ostatku srednjobanatskog okruga. Po svemu sudeći, najčistija situacija je kod Mićure u Žitištu. Tamo su svi SNS ili SVM. U Novoj Crnji je za nijansu komplikovanije. No, Vladimir Brakus je demonstrirao nadmoć i formiranje nove većine neće mu biti problem. U Novom Bečeju se borba vodi između naprednjaka i LSV, tj. frontmeni su dvojica Saša: Maksimović i Šućurović.
Jedino neizvesna situacija je u Sečnju, a o tome u narednom broju…