Ko (ni)je pokušao da prikrije smrt radnika?

R.P. ima skoro sedamdeset godina! U utorak ujutru ga je pokupilo vozilo preduzimača za koga već dugo radi. Ušao je sa verom da će i on jednog dana dočekati penziju. Odvezli su ga u jednu od ovdašnjih industrijskih zona. Iznenada, umesto na građevini, R.P. je završio na zemlji. Preminuo je! Nakon tog događaja, Srbija demonstrira svoju beskrupuloznost.
Sve njegove kolege su se razbežale, jer su sa R.P. delile kruh „na crno“. Niko ne zna kada je pozvana hitna pomoć, to će tek utvrditi istraga. Umesto kod svoje porodice, R.P. je u utorak uveče završio na obdukcionom stolu u Novom Sadu. Paradoksalno, njegovi najmili nisu saznali od poslodavca, za koga je radio godinama, da je preminuo. O tome ih obaveštava policijski službenik, doduše, navodeći da je u pitanju N.N. lice?!
U sredu su novinari lista „Zrenjanin“ bili uvereni da će dobiti saopštenje Osnovnog javnog tužilaštva (kako to obično biva). Međutim, od njih ni pisma ni razglednice. Veoma čudno ponašanje organa sile, budući da su inače ažurni, naročito kod nesreća sa smrtnim ishodom.
Sva sreća, u ovoj državi postoje organi koji ne prave jeftine političke kompromise! Ministarstvo rada (nadležna inspekcija) dostavlja javnosti detaljnu informaciju, bez uvijanja i pokušaja prikrivanja aktera.