Ko plaća bahanalije u Kaljinjingradu i Moskvi?

Piše: Dalibor Bubnjević

Sugrađane je proteklih nedelja jedan ovdašnji privrednik uveravao da su im plate prevelike?! Ukazivao im je na potrebu da se solidarišu kako bi domaći kapital mogao napokon da procveta. Izjava nekada uspešnog preduzetnika je sa pravom uznemirila mnoge. Bilo je i onih koji su pokušali da razumeju njegova upinjanja.
Međutim, kako je otpočelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, navedena škola mišljenja je ostala bez pratilaca! Sugrađane je iziritiralo to što su tzv. privrednici svoju sklonost štednji prikazali odlaskom u Kaljinjingrad i Moskvu?! Neskromnost su demonstrirali objavljujući fotografije na društvenim mrežama.
Sa pravom se Zrenjaninci pitaju koliko su iskreni njihovi poslodavci kada im saopštavaju da rade na pragu rentabilnosti. Neretko njihovo ponašanje nije u saglasju sa onim što oni propovedaju. Do pre koji dan su nas uveravali da nemaju da sebi i svojoj porodici obezbede osnovna sredstva za život. Potom su sebi i svojim najmilijima uplatili najskuplje sportske (turističke) aranžamane.
Naš narod je spreman da snosi žrtvu! Brojni su takvi primeri zabeleženi kroz istoriju. Vredno pomena je da su često loše prolazili upravitelji koji su zloupotrebili to osećanje i spremnost podanika.