Ko zataškava aferu „fabrika vode“?

Piše: Dalibor Bubnjević

Život u našem gradu sve češće podseća na serijal „Zona sumraka“. Činjenice koje neposrednim opažanjem utvrđujemo, preko noći dobijaju nove obrise. Po pravilu su ključni generatori kreiranja izopačene realnosti upravo državni organi.
Eksplozija u tzv. fabrici vode je u ponedeljak sa pravom uznemirila javnost! Građani opravdano postavljaju pitanje kakva je voda isporučivana toga dana, između 5 časova ujutru (kada je nastupila havarija) i 9 časova (tada je tek prečistač isključen sa vodovodne mreže). Nadležni se prave mutavi, zaboravljajući da je vreme od ključnog značaja tokom akcidenata!
Bilo bi dobro da nas obaveste o tome koliko diplomiranih inženjera hemije i tehnologije je zaposleno u „fabrici vode“? Takođe, javnost vapi za saznanjem kako je osnovni javni tužilac okvalifikovao sporni događaj. Zanimljivo je da državni odvjetnik ćuti, dok je u slučaju privođenja novinara i kamermana Televizije KTV iskazao daleko veći stepen servilosti.
Da li je veća društvena šteta nastupila kada, navodno, nisu dezinfikovane ruke ili, pak, u momentu eksplozije skalamerije na kraju grada? Zbog inkriminacije koju su im stavili na teret, ekipa KTV je provela dan i noć u pritvorskoj jedinici. Nagradno pitanje: da li je sličan tretman dobilo odgovorno lice zbog eksplozije u „fabrici vode“?