Koga progone gresi mladosti?

Piše: Dalibor Bubnjević

Članovi OFK Stajićevo su ovih dana organizovali akciju. Skupili su oko 1.000 evra. Oni su primeri humanih ljudi Banata, koji su odlučili da pomognu porodicama koje su se našle u beznadežnoj situaciji. Mnogo je ljudi, poput onih iz Stajićeva, koji su spremni da deo vlastitih primanja preusmere najugroženijima.
Pojedinci odvajaju od usta porodice u plemenitoj želji da podrže nekog koga ni ne poznaju?! Uveren sam da smo zbog toga dosegli najviše nivoe ljudskosti!
Ali, šta me naroičito iritira, to je lažna skromnost pojedinih kompanija koje posluju u našem regionu. Naime, nabavkom inhalatora ili nekog drugog trivijalnog medicinskog instumenta nastoje da obezbede medijsku pozornost. Angažuju beogradske publiciste koji nas proganjaju.
Da li su svi privrednici takvi? Odgovor je jednostavan, nisu! Imena im, niti njihovih preduzeća, neću pominjati, budući da je najveći deo njihovih donacija uvek bio anoniman. No, vredno pomena je to da je jedan od njih osoba koja je promišljala da Zrenjanin postane Petrovgrad. Međutim, u pružanju podrške nije birao ni pravac, niti smer.
Drugi je ugledni inženjer koji je napustio „Dijamant“ kada je bio najjači! Dotični gospodin je danas ktitor umetnika, a šta radi njegov naslednik iz Industrije ulja, član ZREPOK-a? Verovatno stremi da dosegne zvezdano nebo iskrenosti, ali ga u tome sprečavaju gresi mladosti.