Kome smeta Kija Kockar?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjaninci imaju stav o svemu! Nije im problem da osude ponašanje bilo koje (javne) ličnosti. Štaviše, uživaju u tračaranju. Međutim, da li su realni u tome što rade? Odgovor je, po svemu sudeći, negativan.
Ovih dana je naša sugrađanka Kija Kockar objavila spot koji je sniman u Zrenjaninu. Na društvenim mrežama su osvanuli brojni pogrdni komentari. Nerazumno je zašto naša sugrađanka izaziva toliko negativnih emocija. Nikada ništa nije tražila od sredine iz koje je potekla. Svidelo se to nekom, ili ne, uvek je u pozitivnom kontekstu govorila o Zrenjaninu. Čak se i razvela u rodnom gradu…
Svi Kijini kritičari možda bi trebalo negativnu energiju da usmere na brojne devijantne pojave koje krase našu regiju. Na primer, u „Lidlu“ je polovina parking mesta namenjenih invalidima, neretko, zauzeto – okupirali ih vozači koji nemaju invaliditet. Brojne su lokacije u gradu na kojima su vozila parkirana na nedozvoljenim mestima. Vredno pomena je i to što su počinioci prekršaja vlasnici skupocenih limuzina.
Bilo kako bilo, Kija od Zrenjanina ništa nije dobila, niti je tražila. Doprinela je, međutim, da naša sredina bude prepoznata u široj zajednici u pozitivnom kontekstu. Za razliku od brojnih tzv. stranih investitora, u njene džepove nisu završile naše pare. Otkud onda toliki gnev?