KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DRAGANA JAJIĆA: Bio je primer morala i radinosti

Danas je u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina održana komemoracija povodom smrti poznatog društvenog i javnog radnika, višegodišnjeg predsednika Vatrogasnog saveza Vojvodine, člana Izvršnog odbora Vatrogasnog saveza Srbije, kapetana prve klase nosioca Ordena kraljevića Tomislava, diplomiranog mašinskog inženjera specijaliste Dragana Jajića, preminulog 7. marta.

Osim supruge Branke i kćerke Jelene i drugih članova šire porodice, komemoraciji je prisustvovao veći broj prijatelja i javnih ličnosti. Osnovne podatke iz biografije Dragana Jajića pročitala je Aleksandra Kandić, iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina. Dragan Jajić je rođen 1948. godine i tokom karijere bio je na dužnostima u Vatrogasnom savezu, vazduhoplovnom sportu, kao i na vojno stručnim dužnostima.

Od Dragana Jajića oprostili su se predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Mihajlović, predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Siniša Šavija, predsednik Vatrogasnog saveza i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i direktor Vatroinženjeringa i sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Zvonko Rakić .

Svi oni ukazali su na osobine Dragana Jajića: vrednoću, druželjubivost, solidarnost, spremnost na pomoć manje iskusnim i privrženost porodici. Na komemoraciji je pročitan telegram saučešća pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnika Odeljenja za vanredne situacije Predraga Marića.

M.S-n.

Foto: S. Babuškov