KOMPANIJA „LUKOIL“ DARUJE VRTIĆE: Sportski rekviziti za „Crvenkapu“

Devojčice i dečaci u Vrtiću „Crvenkapa“ na Bagljašu, odnedavno imaju sportsko igralište i opremu i rekvizite za košarku, odbojku, mali fudbal i fizičko vežbanje. Rekvizite za opremanje je Predškolskoj ustanovi Zrenjanin darovala kompanija „Lukoil“, koja ove godine obeležava tri decenije postojanja. Rođendan kompanije je u znaku darivanja vrtića u sedam lokalnih samouprava.

Svečnosti darivanja su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktorka za personal kompanije „Lukoil Srbija” Ana Janković, načelnice Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelene Dragić i članica Ženskog odbojkaškog kluba „Klek” i trener prvog tima i koordinatorka za mlađe kategorije Danijele Kijac Vulović.

Gradonačelnik je ovom prilikom kazao da Grad Zrenjanin rebalansom budžeta planira da poveća stavku za održavanje dečjih igrališta u gradu, ali i da realizuje neke inicijative potekle od skupština stanara u zgradama, da oni sami održavaju pojedina igrališta.

Zahvalivši se na daru, uz poziv da se „Lukoilu“ pridruže i drugi, direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović podsetio je da je u toku upis dece u predškolsku ustanovu, a broj upisanih u vrtiće znaće se u avgustu.

– U ovoj školskoj godini, u dvadeset objekata PU Zrenjanin imamo više od 2.200 dece, ali ih u ovom trenutku, pre svega zbog epidemijske situacije, u vrtićima redovno boravi nešto više od 1300 – rekao je Petrović.

Branka Jajić

Foto Vrtić „Crvenkapa“