KOMPANIJA „SPORT VISION”: Obnovljena fiskulturna sala u OŠ„Dositej Obradović“

Regionalni lider u sportskoj maloprodaji, kompanija Sport Vision”, nastavlja sa društveno odgovornim angažovanjem kroz brigu prema najmlađima. Pod pokroviteljstvom kompanije, projekat „Vizija zdrave budućnosti“ i ove godine uspešno je sproveden u delo, te je obnovljena još jedna fiskulturna sala, i to u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Zrenjninu. To je šesta sala u Srbiji koja je renovirana na ovaj način.

Učenici Dositeja” od sada imaju priliku da časove fizičkog vaspitanja provode u novoj, renoviranoj i u okrečenoj fiskulturnoj sali u kojoj je, osim novog parketa, konstruisan nov zid sa dodatnim osvetljenjem. Ovaj projekat pokrenut je sa idejom da se omogući sigurno i neometano sprovođenje fizičkih aktivnosti u osnovnim školama i mladima u razvoju obezbedi kvalitetna i opremljena sala za fiskulturu, u kojoj će razviti svoje veštine i provesti najlepše školske dane. Kompanija Sport Vision” uvidela je sve učestaliji problem neadekvatno opremljenih i zastarelih fiskulturnih sala u osnovnim školama širom Srbije, što je ujedno bila i glavna motivacija za sprovođenje ovog projekta.

– Školski sport zauzima posebno mesto u našoj bogatoj i brojnoj sportskoj porodici, naročito u Zrenjaninu, jedinom gradu u Srbiji koji je poneo titulu „Evropskog grada sporta“ i člana Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta. Važno nam je da fiskulturne sale budu adekvatno opremljene i bezbedne jer deca upravo u njima uče prve sportske korake. Sigurno će u ovim salama stasati i neki budući asovi našeg grada, ali pre svega je bitna masovnost i svest o značaju bavljenja sportom – istakao je na svečanom otvaranju, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

– Danas smo svedoci društveno odgovornog poslovanja kompanije, čije je ime Sport Vision” više nego prepoznatljivo u Srbiji. U ovu prekrasnu, restauriranu salu uloženo je mnogo truda i sredstava, ali pre svega brige za zdravlje naše dece i mladih i potrebe da ima se obezbede zdraviji, bezbedniji i lepši uslovi za bavljenje sportom – istakla je Snežana Oluški Vlačić, rukovodilac Školske uprave.

Direktorka škole Biljana Manić izjavila je da je renoviranje fiskulturne sale veliki dan za školu i njene đake.

– Godinama sanjamo i realizujemo snove kroz koje unapređujemo uslove rada za naše učenike i nastavnike, opremajući kabinete i učionice čineći ih udobnim i podsticajnim prostorom za sve. Danas smo dosanjali još jedan san i zahvalila bih u ime svih nas iz OŠ „Dositej Obradović“ kompaniji „Sport Vision“, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji su pomogli realizaciju tog sna – dodala je Biljana Manić.

– Veoma smo ponosni na šest obnovljenih sala koje danas koristi više od 5.000 učenika u osnovnim školama u Beogradu, Šapcu, Valjevu, Kragujevcu, Vranju i od danas, u Zrenjaninu. Pomagali smo i pomažemo i dalje ugroženoj populaciji stanovništa i neprestano podržavamo i afirmišemo mlade ljude da se bave sportom, podržavamo talente i različite sportske manifestacije. Kao moderna, fleksibilna i stabilna kompanija koja je na tržištu već 20 godina, imamo odgovornost i obavezu da nastavimo da radimo i da pomažemo i dalje – istakla je direktorka Marketinga Sport Vision” Grupe, Anja Dmitrović.

M. Bečejac

Foto: Grad Zrenjanin