KONAČNO: TF „Mihajlo Pupin“ dobija lift

DSCN6077Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno – istraživačku delatnost, prof.dr Zoran Milošević, izjavio je danas da su rebalansom pokrajinskog budžeta obezbeđena 3 miliona dinara za izgradnju lifta na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

DSCN6074– Lift ćemo izgraditi zajedno sa lokalnom samoupravom i potrebno je da se hitno obezbedi sva neophodna dokumentacija. Lift će biti postavljen i na Fakultetu za sport u Novom Sadu. Naša namera je ne samo da pokažemo humanost, već pre svega da omogućimo da što više studenata sa invaliditetom upisuje i završava studije – rekao je prof. dr Zoran Milošević.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić, naglasio je da je pronađen model i način finansiranja za ugradnju lifta i time obezbeđena dostupnost obrazovanja svim mladima.

Akciju za ugradnju lifta pokrenula je pre više od godinu dana studentkinja Milica Knežević koja je i danas istakla da se od prvog dana borila za dostupnost obrazovanja, a ne samo za sebe. I Dražen Trivunović, takođe student sa invaliditetom, zadovoljan je što će možda već od naredne školske godine lift biti izgrađen, a samim tim i studiranje olakšano.

M.B.