KONSTITUISANA GRADSKA SKUPŠTINA: Čedomir Janjić izabran za predsednika

Potvrđivanjem mandata odbornika i polaganjem svečane zakletve danas je formirana Skupština Zrenjanina. Za predsednika je, odlukom većine i tajnim glasanjem, izabran Čedomir Janjić, kome je stupanjem na ovu dužnost prestala funkcija gradonačelnika. Za sekretara skupštine imenovana je Svetlana Grujić, diplomirana pravnica, koja je u prethodnom sazivu obavljala funkciju zamenice sekretara Skupštine.

Sednica je zbog aktuelne situacije i epidemioloških mera, umesto u baroknoj sali gradske kuće održana u Kulturnom centru.

Skupštinom je predsedavao Slavko Šućurević (PUPS) kao najstariji odbornik aktuelnog saziva, a pomagali su mu Dubravka Kralj i Zoran Šemić, najmlađi odbornici sa liste SPS-a.

Gradska izborna komisija podnela je izveštaj o sprovedenim izborima, a formiran je i Verifikacioni odbor kojim predsedava Radmila Marković Maćešić.

Planirani dnevni red od deset tačaka izmenjen je, a izbor za zamenika predsednika Skupštine, predsednika i članova Komisije za mandatna i personalna pitanja i Komisije za propise skinut je sa dnevnog reda.

U svom obraćanju Čedomir Janjić je pohvalio red prethodnog saziva ističući ažurnost, odgovornost i brzinu kojom su važne odluke po grad donošene.

Investitori nisu čekali ni dana. Sve što se od prošlog saziva očekivalo je ispunjeno. Pojedine sednice su sazivane u roku od 24 sata, a donosile su se i lake, ali i izuzetno teške odluke. Trudiću se da kao predsednik Skupštine Grada nastavim tim putem i da kao i do sada od Zrenjanina stvaramo najbolje i najatraktivnije mesto za život i ulaganja – rekao je Čedomir Janjić.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović