SNIMANJE FILMA I SERIJE O TOMI ZDRAVKOVIĆU U ZRENJANINU: Naši sugrađani odlični statisti

Grad na Begeju je ovog meseca još jednom poslužio kao deo scenografije za film, a odabrani Zrenjaninci su se dobro snašli u ulozi statista. Juče je ekipa koja radi na snimanju filma i serije o životu legendarnog Tome Zdravkovića, pevača narodne muzike, boema i pesnika, boravila u našem gradu. Kadrovi su snimani na Malom mostu i u Gimnazijskoj ulici. Članovi Dramsko-muzičkog ,,Euterpa“ studija kao i pojedini sugrađani odlično su se snašli u svojim zadacima.

Prema rečima reditelja i scenografa Zorana Lisinca, ostvarenje je inspirisano životom Tome Zdravkovića, ali govori i o jednom prošlom vremenu.

– Očekujemo da će ovo biti jedan dobar film, koji će ,,odskočiti“ od drugih ostvarenja domaće kinematografije. Trudićemo se koliko možemo da se približimo svetskim standardima kada je reč o ovakvoj vrsti filma. Estetski i stilski probijamo sve granice snimanja – rekao je Zoran Lisinac.

Snimajući priču o legendi narodne muzike, najveći poduhvat je bio istražiti Tominu biografiju i život koji je bio buran, zanimljiv i boemski.

– Tomu u suštini niko nije poznavao. U razgovoru sa mnogim ljudima nailazili smo na razne sukobljavajuće teorije i svedočanstva. Zato smo odlučili da napravimo impresionistički portret Tome Zdravkovića – ističe režiser.

Glavna uloga poverena je mladom glumcu Milanu Mariću. Producenti ostvarenja su glumac Dragan Bjelogrlić i pevač Željko Joksimovuć.

Snimanje filma počelo krajem jula i trajaće do kraja oktobra.

M.Malbaški

Foto: Goran Mihajlov