KORONA NE MIRUJE: U Okrugu od juna inficirana 71 osoba

Najnoviji podaci zrenjaninskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je epidemiološka situacija u Srednjobanatskom okrugu nepovoljna jer broj zaraženih raste, ali da je još uvek pod kontrolom. U toku juna i jula (zaključno sa jučerašnjim danom), na području Okruga registrovana je 71 osoba inficirana virusom kovid 19, što je duplo više u odnosu na period od marta do juna, rečeno je na sednici Saveta Srednjobanatskog okruga (u proširenom sastavu) koja je danas održana.
Posebno je naglašeno da je klinička slika zaraženih znatno teža nego na početku pandemije, kao i da su obolele pretežno mlađe osobe. Navedeno je i da se u kućnoj izolaciji nalazi 145 osoba kojе su pod kontrolom policijskih službenika, kao i da će mere zaštite biti pooštrene (ograničenje broja ljudi na otvorenom i u zatvorenom prostoru).
Sa sednice Saveta okruga upućen je apel građanima da poštuju propisane zaštitne mere i izbegavaju veća okupljanja u zatvorenim prostorima jer jedino tako mogu da doprinesu očuvanju zdravstvenog sistema i njegovih kapaciteta, koji su već na maksimumu iskorišćenosti.
Sednicom je presedavala načelnica Okruga Snežana Vučurević, a skupu su prisustvovali predsednici opština Žitište, Sečanj i Nova Crnja Mitar Vučurević, Predrag Rađenović i Vladimir Brakus, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćniк predsednika opštine Novi Bečej Milan Stojšin, načelnik Policijske uprave Zrenjanin Dragiša Vojnović, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Zdravko Ždrale, direktorka Opšte bolnice u Zrenjaninu dr Ivana Tešić, direktorka Doma zdravlja Zrenjaniin dr Gordana Đurić i direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti u Zrenjaninu prim. mr med. sc. dr Svetlana Jovanović.