KORONA: SMANJUJE SE BROJ OBOLELIH

Blaže mere za ustanove kulture

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga od početka pandemije korona virusa ukupno je obolela 331 osoba. Od početka meseca juna, zaključno sa sredom, 26. avgustom, u Okrugu bolest je potvrđena kod 299 osoba. U tom periodu najveći broj obolelih registruje se na teritoriji Grada Zrenjanina – 233 i to 69 iz naseljenih mesta i 164 iz Zrenjanina.
– Obolele registrujemo i u Opštini Žitište – 26 lica, u Novoj Crnji i Sečnju po 13 i Novom Bečeju 14 obolelih. Na bolničkom lečenju je 26, a u kućnoj izolaciji je 60 obolelih osoba pozitivnih na kovid 19. Izlečeno je 218 pacijenata, dok je ukupno testirano 3.101 lice – podaci su koje je saopštio dr Zdravko Ždrale, direktor Zavoda za javno zdravlje i dodao da se broj inficiranih polako smanjuje i da se situacija drži pod kontrolom.
Vlada Republike Srbije u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije propisala mere i izdala preporuke za bezbedno organizovanje rada ustanova kulture i to za pozorišta, bioskope i organizaciju koncerata. Dozvoljeno je okupljanje do 500 ljudi na otvorenom i zatvorenom, uz poštovanje mere nošenja maski i fizičkog distanciranja.
M.Malbaški
Opširnije u štampanom izdanju