KORPA SOLIDARNOSTI: Uskršnja akcija „Gomeksa” i „Rotarakta”

Korpa solidarnosti” je i ove godine obradovala porodice grada Zrenjanina koje školuju više dece – istoimena akcija je organizovana 20. aprila, 16. put u Totalu”, najvećoj prodavnici zrenjaninske kompanije Gomeks”. Organizatori, Gomeks” i Rotarakt” Zrenjanin istrajavaju u ovoj humanoj akciji već osam godina, a događa se pred novogodišnje i uskršnje praznike, kada je u Totalu” najviše posetilaca i kada je darivanje uobičajeno.

Kao i tokom prethodnih akcija, i ovog puta je u Korpi solidarnosti” bilo najviše prehrambenih namirnica, brašna, šećera, ulja, ali i sredstvava za ličnu i kućnu higijenu, kao slaтkih proizvoda i voća.

– Оvа humanitarna akcija jedna je od najdužih koju sprovodi Gomeks” u svojim maloprodajnim objektima. Dosadašnji rezultati su pokazali da su Zrenjaninci, kao i građani drugih gradova u Vojvodini u kojima smo organizovali akciju, ljudi velikog srca i sa odličnom dozom empatije i želje da pomognu onima kojima je pomoć neophodna. U toku ovih osam godina pomogli smo više od 150 porodica sa teritorije Grada Zrenjanina i AP Vojvodine koje školuju najviše dece – kaže Nedeljko Golušin, marketing menadžer u ovoj kompaniji. 

Sudeći prema onom što je očigledno u ovim akcijama, sve je više senzibilnih građana prema potrebama svojih sugrađana koji imaju male prihode a velike rashode, posebno u školovanju dece, ali i u svakodnevnoj brizi o ishrani mnogočlane porodice. Kao da nije pristojno proći pored korpe solidarnosti, a ne ostaviti ništa. Zainteresovani su i mališani kada im roditelji objasne o čemu se radi.

Najveći donator su i u ovoj društveno odgovornoj akciji je upravo kompanija ,,Gomeks”.

Članovi „Rotarakta” su se, kao i uvek kada organizuju slične akcije, u saradnji sa humanim ljudima u gradu, smenjivali i animirali posetioce. Čast da govori za predstavnike medija je ovog puta imao jedan od mlađih članova, podsetivši da se akcija organizuje dva puta godišnje, kao I na njenu svrhu.

– Naši članovi i Gomeksa” uz pomoć sugrađana, prikupljaju namirnice i stvari za higijenu, kako bi socijalno ugrožene porodice praznike provele bar malo ugodnije. Akcija se sprvodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad koji nas upućuje na porodice kojima je pomoć najpotrebnija – kaže Nikola Ostojić, član ,,Rotarakta”. 

I tako i dalje važi ona, koliko je malo potrebno da usrećimo druge i koliko nam ponekad, u društvu, baš takva pomoć nedostaje. Na sreću, ova humanitarna akcija traje, iako bismo svi, verovatno, bilio najsrećniji kada ovakva pomoć ne bi nikome bila potrebna. Kako reče moj komšija, plate nam nisu velike, ali, humanost se isplati!

Tekst i foto: Branka Jajić