KÖZÉP-BÁNÁTBAN ÉLETERŐS KÖZÖSSÉG TEVÉKENYKEDIK

Karácsonyi műhelymunkát szerveztek Lukácsfalván

Lukácsfalva magyar közössége egész évben odaadó munkával dolgozik azon, hogy színessé varázsolja az ottani emberek életét. Szorgalmasan, hagyományt ápolva alkotnak maradandót, együtt teszik ezt örömben és egyetértésben. A szeretet ünnepének közeledtével karácsonyi kézműves-foglalkozást szerveztek a gyerekek számára. Az ötlet Lukácsfalva Helyi Közössége tanácsától és Bodó Szílviától, a helyi közösség titkárától ered.
-Az elmúlt időszakban sokan mondogatják, hogy településünkön a Paradicsomnapom és a falunap megünneplésén kívül nem történik egyéb esemény. Erre szerettünk volna rácáfolni és mint utólag kiderült, sikerült is. Ugyanis egy sikeres karácsonyi-foglalkozáson vagyunk túl, amelyen több mint húsz gyermek és fiatal vett részt, bizonyítva ezzel azt a tényt, hogy a lukácsfalvi magyarság egy életerős, tenniakaró és összetartó közösség. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, a nagyszülőknek, továbbá Amáliának, Natáliának, Katica néninek és Pista bácsinak az önzetlen segítségnyújtásért. Tervünkben van, hogy húsvétra is egy hasonló jellegű összejövetelt szervezzünk – tudtuk meg a szervezőktől.
A karácsonyi kézműves-foglalkozás alatt a legkisebbek ünnepi festényeket, mézeskalácsokat és díszeket készítettek, melyek később felkerültek a helyi közösség épületének udvarában levő karácsonyfára. Az est meglepetéseként megérkezett a Télapó is, aki csomagokkal kedveskedett a gyerekeknek. Az eseményt megelőzően a helyi közösség képviselői meglátogatták a legidősebb falubelieket, akiknek egy-egy szerény, de szívből jövő ajándékkal szereztek örömet.
BORBÉLY TIVADAR