KRAJIŠNIK: Vanja Umićević pesmom čuva tradiciju

Vanja Umićević iz Krajišnika ima trinaest godina, a ono što je na neki način odvaja od vršnjaka jeste ljubav prema etnomuzici. Devojčica čarobnog glasa gde god da zapeva, učini da slušaocima zatrepere srca. Učenica je sedmog razreda Osnovne škole „Slavko Rodić”.

Još u ranom detinjstvu se moglo videti da Vanja voli da peva i da ima lep glas. Stalno je pevala po kući, pa joj je deda govorio da peva kao slavuj. Vanja peva u horu i u KUD-u „Jandrija Tomić Ćić” u Krajišniku – kaže ponosna mama Mirjana Umićević.

Ova devojčica moćnog, krstalno jasnog glasa, pevala je na mnogim manifestacijama u regionu. Najviše voli da peva u svojoj sobi, a omiljene pesme su joj: Zaspo Janko ( Lepe moje crne oči) i Mesečina.

U Vanjinoj familiji svi vole da pevaju, ali za svoju dušu: mama, tata, tetka i ujak, a drugi ujak iz Zrenjanina dugo je pevao u crkvenom horu. Od svih njih je „pokupila” talenat, ali se čini da ih je već sada Vanja nadmašila u pevanju etnomuzike. Ima lep glas i sama ga usavršava jer nema posebnog učitelja.

M.Bečejac