Kuda ćeš? Na Bemus. Kuda ćeš ti? Na Bitef? A ti?Na burek.

PIŠE: Milena Bečejac

Tako je nekako napisano u komentarima na vest da je jedna beogradska pekara počela da pravi burek sa eurokremom i plazma keksom. Ništa strašno, imamo to i mi u Zrenjaninu, u „Ohridu” – tradicionalni spacijalitet poprima nove ukuse. Jer, verujem da je većini najomiljeniji doručak burek sa sirom, plus jogurt. Sećam se da je moje studentske dane obeležio prazan burek u buregdžinici kod „Kolarca”.
Ako izuzmemo raspravu koja se povodom bureka sa plazmom i kremom rasplamsala na internetu – te šta je pravi burek, valjda se zna, onaj sa mesom, ne, nego sa sirom, a može i sa jabukama, i tako to, pažnju mi je privukao komentar: – E, konačno da ima i ovakvih vesti, dosta je politike, estrade, i tome sličnog…
I, zaista. Neke obične vesti u zasenak bacaju punoletstva dece poznatih ličnosti, a od sume novca što potrošenih, što dobijenih na poklon, većini se vrti u glavi. Ili ko je sa kim u vezi ili u svađi. Ili, ko će gde da se udomi po političkoj liniji. Vesti nam, zahvaljujući modernim tehnologijama, stižu iz minuta u minut. Kakve god bile, nude nam se u velikom broju, tako da više ne znamo ni šta smo pročitali.
Verujem da ima lepih ili, kao što kažu neki čitaoci, normalnih vesti, ali kao da nam se svima čini da one nisu zanimljive, da nemaju dovoljno lajkova, šerovanja… Neka iskustva sa našeg sajta govore, međutim, u prilog tome da najviše sviđanja i pregleda imaju upravo lepe vesti – iz kulture, škola, o događanjima u sportu, humanitarnim akcijama. Vidim da posetioci našeg sajta vole da vide i dobru fotografiju.
Naravno, čitaoci pažnju poklanjaju i tekstovima koji govore o gradskim problemima, uspesima našim mladih sugrađana, o investicijama, zapošljavanju i nezaposlenosti, o vodi… Dakle, o svemu što čini život u gradu. Tu se savršeno uklapa i burek. Dobro, lepo je otići na burek, ali lepo je otići i na neki od koncerta u našem gradu. Jer, sve je to naša svakodnevica.