KUGLANJE: Kuglašice „Kristala“ šampionke države

Nakon dve višcešampionske titule kuglašice KK „Kristal” su najzad na pobedničkom postolju u ovogodišnjem prvenstvu Super lige. Ovo je jedini sportski klub u Zrenjaninu koji je doneo titulu šampiona Srbije. One su u uzbudljivoj završnici prvenstva bile bolje od direktnog protivnika ekipe Srema iz Rume, a u poslednjem kolu su ubedljivo pobedile ekipu Bačke iz Novog Sada sa 3354:3157 (7:1). Iako su u nedelju praktično već bile šampionke pošto je Srem poražen u poslednjem kolu u Apatinu, ipak su na svojoj kuglani protiv Novosađanki odigrale punom snagom.

Na kraju meča veliko slavlje igračica i uprave Kristala” koji je prvi put došao do šampionske titule u seniorskoj konkurenciji. Zlatne medalje igračicama uručio je Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu. Šampionski pehar iz ruku predsednika Kuglaškog saveza Srbije Uroša Dragojlovića primila je kapitenka ekipe Dragana Dorožan. Tada je moglo da počne slavlje, slikanje i šampionski šampanjac specijalno spremljen za ovu priliku. Za veliki istorijski uspeh najzaslužnije su: trener i igrač Marija Kresović, kapiten Dragana Dorožan, Hermina Lukač, Hajnalka Milosav, Sanela Milosav, Maja Đukić, Ana Budai, Gorica Stanić, Suzana Aćin, Vladana Obrenić i Milena Jurišić. Uz tim je bio predsednik Milan Živkov i sekretarka Kluba Bosiljka Boba Božić i članica Upravnog odbora KSS.

– Ovo je istorijski uspeh, ponosni smo na naše igračice koje su u pretposlednjem kolu u velikom derbiju rešile pitanje šampiona. Drago mi je što smo u poslednjem kolu pobedom protiv Bačke direktno uticale da Banat ostane u Super ligi, to su naši rivali ali i sportski prijatelji. Mi smo još jednom potvrdili da imamo tim iskustva i mladosti i da je to dobitna kombinacija – ponosno je istakla Bosiljka Božić.

Ž.Cvetić

20180325_183030 20180325_183128