FOTO GALERIJA: Obeležen Dan sećanja na žrtve NATO agresije

Na jučerašnji dan pre 19 godina, 24. marta 1999. godine, počela je NATO agresija i bombardovanje naše zemlje, koje je trajalo 78 dana, sve do 9. juna, kada je okončano potpisivanjem Vojnotehničkog sporazuma u Kumanovu. Širom Srbije održavani su komemorativni skupovi, položeni su venci na spomen-obeležja i odata je počast vojnim, policijskim i civilnim žrtvama iz tog perioda.

Povodom Dana sećanja u Zrenjaninu je održan pomen, komemorativni skup i položeni venci na spomen-obeležje pripadnicima vojske, policije i dobrovoljcima poginulim u ratnim sukobima 1991-1999. godine. Vence su položili predstavnici Vojske Srbije – Garnizona Zrenjanin, Grada Zrenjanina, Srednjobanatskog upravnog okruga, Organizacije rezervnih vojnih starešina, udruženja ratnih vojnih invalida, vojnih penzionera i ratnih veterana, predstavnici Srpske narodne partije, kao i članovi porodica poginulih boraca. Pomen je služio starešina hrama Svetog Arangela Mihaila u Zrenjaninu jerej Veselin Vlaški.

U ime Grada Zrenjanina venac su položili pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura i zamenica sekretara Skupštine grada Svetlana Grujić. U ime Srednjobanatskog upravnog okruga venac je položila delegacija predvođena načelnicom Snežanom Vučurević, koja se potom i obratila prisutnima rečima da je 24. mart, ostao upisan u istoriju ove zemlje i ovog grada kao dan velike tuge, ali i dan velikog ponosa i prkosa. U programu obeležavanja Dana sećanja učestvovao je i zrenjaninski hor „Žene mironosice”.

Foto: Aleksandar Blanuša

05 04 03 02 06 08 09 11a 12a 13 14 15 16a 18 21 22