KUGLAŠICE KRISTALA POSTALE SU ŠAMPIONKE SRBIJE

Zlato za zlatne Zrenjaninke

Kada je bilo najvažnije, kuglšice Kristala odigrale su najbolje. U velikom debiju sa Alimentom iz Novog Sada, drugoplasiranom ekipom Super lige, Zrenjaninke su ubedljivo trijumfovale rezultatom 3321:3208 (6:2), došle su do nove titule i pokzale da su najbolji tim u Srbiji.
U prepunoj kuglani Kristala u Zrenjaninu, prošlog četvrtka, bučno se navijalo za Zrenjaninke. Ispostavilo se da su presudili domaći teren, ali i sastav Kristala koji je pokazao da je bolji i kompletniji od Alimente.
– Ovo je naš veliki trijumf, devojke su bile izvanredne. Još jedna titula je dokaz da se u Kristalu odlično radi. Verujem da ćemo u bliskoj budućnosti, na novoj kuglani, imati još bolje uslove za rad i takmičenja i da ćemo se dokazati i na međunarodnoj sceni – istakla je generalna sekretarka Kluba Bosiljka Božić, koja je i članica Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije.
Meč je odlično otvorila Ana Budai (541) koja je nadigrala Kristinu Ljubenković (522 čunja), podvig je napravila Renato Bodo (564) koja je bila bolja od reprezentativke Jasmine Anđelković (543). U sledećoj postavi iskusna Hajnalka Milosav (511) je poražena od Olivere Čikoš (548), bivše kuglašice Banata, ali je Marina Jokić (584) bila odlična protiv Teodore Relota (504).
Veliku bodovnu i prednost u čunjevima nije poremetio poraz Ljiljane Frenc (532) od Hermine Lukač (554), nekadašnje kuglašice Kristala, a potom je kapitenka Dragana Dorožan (589 čunja) stavila tačku na trijumf odličnim nastupom i pobedom protiv Nevene Joković (537).
Na kraju je usledilo veliko slavlje pobedničkog tima i navijača. Pehar je kapitenu Dragani Dorožan uručio predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović. Zlatne medalje su dobile: Dragana Dorožan, Ana Budai, Renata Bodo, Hajnalka Milosav, Marina Jokić, Ljiljana Frenc, Milena Jurišić, Gorica Stanić i Suzana Aćin, trener Livia Petrović i sekretarka kluba Bosiljka Božić.

Ž. Cvetić


  • NA VIDIKU NOVI TROFEJ
    Ovog vikenda četiri najbolja ženska kuglaška tim odmeriće snage u Apatinu na finalu Kupa Srbije. Među njima je i Kristal, koji brani trofej osvojen prošle godine. Zrenjaninke će se u polufinalu sastati sa Vojvodinom iz Novog Sada, a drugi polufinalni par su Alimenta i Singidunum. Ako ne bude iznenađenja, opet će Kristal i Alimenta u međusobnom odmeravanju snaga odlučiti koja će ekipa osvojiti pobednički pehar Kupa Srbije.