„BISER NUTRI AKADEMIJA”: O pravilnoj ishrani dece u petak onlajn

Kako su gojaznost i nepravilna ishrana dece postali ozbiljni društveni problemi u našoj zemlji, kompanija Mlekoprodukt”, deo grupe Savencia Fromage & Dairy, odlučila je da da svoj doprinos rešavanju ovog problema edukacijom dece, roditelja, predškolskog i školskog kadra o važnosti pravilne ishrane u razvoju deteta kroz projekat Biser nutri akademija“.

Na prvoj onlajn konferenciji o pravilnoj ishrani dece koja će biti održana na Instagram i Fejsbuk kanalima, Biser nutri akademije, 26. juna, u petak sa početkom u 18h, učestvuju: dr Snežana Dejanović, lekar specijalista higijene, samostalni stručni saradnik u Institutu za javno zdravlje i jedan od autora Pravilnika o zdravoj ishrani dece“, dr Jelena Jovanović, pedijatar, magistar ishrane i Leontina Vukomanović, pevačica, kompozitor, tekstopisac koja je veliki deo svoje karijere posvetila muzici za decu – hor Čarolija, ovaj put u ulozi poznate mame. koja će iz svog iskustva približiti roditeljima ovu važnu temu.

Zainteresovani roditelji imaće priliku da se kroz tri ključne teme: osnovni principi pravilne ishrane, zdravstveni aspekt ishrane u razvoju deteta i sticanje pravilnih navika, upoznaju sa principima pravilne ishrane dece, da čuju savete i smernice kako da izaberu, organizuju i pripreme zdrave obroke za svoju decu.

Takođe, eksperti će odgovarati na pitanja i nedoumece roditelja, čija pitanja uveliko pristižu, a organizatori pozivaju čitaoce i čitateljke portala da pošalju svoja pitanja preko FB strane Biser Nutri Akademija, Instagram Biser Nutri Akademija, web sajt https://bisernutriakademija.rs

Ukoliko imate nekih nedoumica ili dilema u vezi sa ishranom vaše dece, pošaljite nam pitanja u inboks, a naši eksperti će se potruditi da na konferenciji odgovore na svako od njih.Vidimo se na lajvu u petak u 18 časova – poručuju iz Biser Nutri Akademije.

M.B.

Fotografije: Mlekoprodukt“