STONOTENISERI BANATA ĆE SE ZA VIKEND BORITI ZA NOVU TITULU EKIPNOG PRVAKA DRŽAVE

Uz podršku navijača lakše do sedmog pehara

U subotu i nedelju u Sportskom centru „Vizura“ u Beogradu igraće se finalni turnir ovogodišnjeg prvenstva stonoteniske Super lige. U subotu, u polufinalu, snage će odmeriti Banat i Spartak iz Subotice, kao i beogradska Crvena zvezda i Radnički iz Novog Sada. Dmitar Majstorović, predsednik Banata i Stenesa organizovao je polazak navijačkog autobusa iz Zrenjanina za oba dana, pošto se očekuje da će se Banat plasirati u finale. Banat, koji vodi trener Draganom Klajić, ima odličan sastav i sasvim je realno da osvoji sedmu šampionsku titulu.
Uvod u veliki finalni turnir bio je derbi odigran u subotu u Zrenjaninu, a sastali su se Banat i Crvena zvezda. Taj duel je odlučivao koja će ekipa na završnom turniru startovati sa prve pozicije. Banat je slavio rezultatom 4:1. U prvom meču Dimitrije Levajac savladao je Strugarevića (3:0), kapiten Ilija Majstorović je izgubio od Jeftovića (1:3), Marko Petkov je bio ubedljiv protiv Radonjića (3:0), Levajac je u najboljoj partiji meča nadigrao reprezentativnog druga Jeftovića (3:0) i na kraju je Petkov nadjačao Strugarevića (3:1).
– Želimo sedmu titulu da osvojimo u Beogradu gde u poslednje vreme igramo veoma dobro. Biće teško, ali verujem u svoj tim, kao i u pomoć vernih navijača koji nas uvek silno motivišu i nose do trijumfa – kaže Ilija Majstorović, jedini igrač Banata koji je učestvovao u osvajanju svih šest titula, a sada mu je cilj da se u njegovoj sportskoj kolekciji nađe i sedma zlatna medalja sa prvenstva države.
Stenes, koji vodi trener Žarko Zakić, takođe je izvojevao pobedu na svom terenu, bio bolji od Uniree iz Uzdina (4:1). U prvom meču Pero Tepić je nadigrao Radovića (3:1), Nemanja Đilas je poražen od Bosike (0:3), Slobodan Lugonja, inače najstariji igrač lige, još jednom je pokazao da nije za staro gvožđe, pobedio je Ocokoljića (3:2). Potom je Tepić bio bolji od Bosike (3:0), a Lugonja je savladao Radovića (3:0).

Ž.Cvetić

Foto: Zoran Dedić