„KUGLOFIJADA“ U ALEKSANDROVU: Mirisalo je na čokoladu, pomorandže ali i mirođiju

Uz srdačnu doborodošlicu česnicima i gostima, prošle nedelje je u Aleksandrovu održana sedma „Kuglofijada“ u organizaciji Udruženja žena „Livađanke“. Na ovoj čuvenoj gastronomskoj manifestaciju članice udruženja iz Srbije i Republike Srpske su se takmičile koja će pripremiti njbolji slatki, ali i slani rolat, pa je tako sala penzionera, u kojoj se takmičenje održavalo, mirisila i na čokoladu, i na pomorandže i limun, ali i na mirođiju. Žiriju – Verici Maletić, Biljani Bjelić i Sanji Knežević, nije bilo lako da od 37 kuglofa (dva su bila eliminisana sa takmičenja, od kojih je bilo sedam slanih, donesu odluku o najboljima.

Ipak, nagrada za naj kuglof otišla je u Republiku Srpsku, za šta zaslužna Radinka Todić iz Dvorova. U kategoriji slatki kuglof, pobedila je Atina Čejić iz Pavliša, druga je Rada Vujadinov, Udruženje „Suvača“, Kikinda, a treća Jela Stojanović, „Đurđevak“, Žitište. Najbolji je slani rola koji j pripremila Slavica Mitrovič, „Mladost“, Čestereg, druga je Milana Bilić iz Ruskog Sela, a treća Vera Živojinović iz Uljme.

– Moram da kažem da je „Kuglofijada“ imala podršku Opštine Nova Crnja i Mesne zajednice, kao i brojnih sponzora. Među njima su i firme poput „Gomeksa“,“ PerSu“-a, zlatare „Ormai“ i „Mališa“, PPZ „Polet“, „Cveteks“-a, apoteke Kliatela, cvećare „Krim“. Takođe, i fizička lica su svojim donacijama omogućila održavanje manifestacije. Među njima su Vesna Ubović, Željko Ristin, Milan Šuša, prodavci sa naše pijace, Živa iz Boke, Zlatica Miškov, Ljilja i Mile Repac, Rozalija Erdek, Svetozar Grujić, Milan Končar, Nevena Đurićin, Goran Farkić. Svih ranijih godina na manifestaciju je dolazila i Jasmina Ivanišević iz Nemačke. Zbog trenutne situacije ovoga puta nije mogla da prisustvuje takmičenju, ali je donirala novac, koji ćemo mi preusmeriti za dečicu u našoj osnovnoj školi“, zaključuje na kraju razgovora naša sagovornica – rekla nam je predsednca „Livađanki“ i duša ove manifestacije Ljupka Miškov.koja nam je ustupila fotografije.

M. Bečejac