OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“: Nagrada za „Platonke“ Milicu i Anu

Na konkursu „Digitalni poster“, koji je raspisalo Društvo matematičara Srbije u saradnji sa Centrom za promociju nauke, prijavilo se više od 500 timova učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Republike Srbije. Učešće je uzeo i veći broj učenika zrenjaninske Osnovne škole „Dositej Obradović“, organizovanih u više od deset timova.

Učenice osmog razreda, u tima koji je na takmičenju učestvovao pod imenom „Platonke“, Milica Grnča i Ana Božović, osvojile su drugu nagradu u kategoriji učenika osnovnih škola obrađujući nastavnu temu „Platonova pravilna tela“ uz pomoć mentorke profesorke Marine Pešić.

Cilj konkursa je bio da se kroz izradu digitalnog postera približi sadržaj nastavnog predemeta matematike i informatike učenicima osnovnih i srednjih škola u digitalnom formatu, a može da se koristi kao didaktičko sredstvo i vid sistematizacije nastavnog gradiva. Posteri su originalni, posvećeni jednoj nastavnoj jedinici iz matematike i produkt su istraživanja i stečenih znanja iz drugih nastavnih predmeta.

M. Bečejac