Kult info

„MOST NA RECI KVAJ“
U četvrtak, 2. februara, u 20 časova, kao i prethodne večeri, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, biće prikazan ratni film Dejvida Lina iz 1957, – „Most na reci Kvaj“ . Uloge: Vilijam Holden i drugi. Ulaz je slobodan.

HIT PREDSTAVA
U petak, 3. februara na velikoj sceni Kulturnog centra, u 20 časova, biće izvedena pozorišna hit predstava „Balkanski Seks i grad -Čipka i čokolada“. Karte se prodaju svakog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je u pretprodaji 400 dinara, na dan predstave 450, a za organizovane posete 350.

KONCERT
U ponedeljak, 6. februara, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra je koncert Nikole Kašaša – klavir. Ulaz je besplatan. Kašaš je rođen u Zrenjaninu 1994. godine, gde je pohađao Srednju muzičku školu…

TRIBINA
U utorak, 7. februara, u 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra je tribina „Snabdevanje stanovništa Zrenjanina toplotnom energijom i gasom“. Uvodničar je mr Aleksandar Starčević, direktor JKP „Gradska toplana“. Moderator je
Miroslav Samardžić.

„ČOVEK SA ZAPADA”
U okviru Ciklusa filmova Garija Kupera, u sredu, 8. i četvrtak, 9. februara, od 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra biće emitovan film „Čovek sa Zapada“ (Man of the West, 1958, SAD). Reč je o jednom od najboljih filmova Entonija Mena – brilijantna režija i slojeviti likovi u kojima se ispituju čovekovi osnovni instikti. U glavim ulogama Gari Kuper, Džuli London, Li Dž. Kob, Artur O’ Konel.

SAJAM VINA
Sa ciljem promovisanja vina srednjeg Banata a uz podršku Grada Zrenjanina, Udruženje „Klub vina“ i Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Udruženjem vinogradara i vinara srednjeg Banata organizuju manifestaciju „Najbolje vino srednjeg Banata 2017“, koje je takmičarskog karaktera. U petak, 10. februara u Kulturnom centru je Sajam vina – javna degustacija, od 12 od 18 časova. Predviđena je dodela priznanja.

„LEGENDE“
Koncert grupe „Legende“ biće održan u Kulturnom centru, u utorak, 14. februara, u 20 časova. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Ulaznica je 800 dinara, a za organizovane posete 700.

KONCERT „ĐERĐEFA”
Prvi godišnji koncert zrenjaninskog Centra za očuvanje tradicije i kulture „Đerđef”, biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina, u nedelju, 5. febrauara, u 18.30 časova. Centar „Đerđef” je osnovan pre dve godine.

FILMOVI
U subotu, 4. februara, od 16 i 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće emitovan drugi deo čuvenog domaćeg film – ljubavne sage – „Zona Zamfirova“. U subotu, 4. februara, od 20 časova, prikazuje se „Veliki kineski zid“ sa Met Dejmonom u glavnoj ulozi a u režiji Džanga Jimoa. Ulaznice su 250 dinara.

REPERTOAR POZORIŠTA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u subotu, 4. februara, u 20 časova, na programu je predstava „Prs’o”. Na Sceni „Todor Manojlović”, u četvrtak, 2. februara, igra se predstava „Slobodne žene balkanske”, u petak, 3. februara, „Ona” a sledećeg četvrtka, 9. februara, „Imanje i nemanje” – sve počinju u 20 časova. „Trapavi zmaj” lutkarske scene igra se u subotu, 4. februara, u 10 časova.

IZLOŽBA
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 3. februara, u 19 časova, biće svečano otvorena izložba „Umetnička zbirka SANU – likovni umetnici akademici”. Izložba obuhvata pedeset radova pedeset likovnih umetnika članova SANU i organizovana je 2016. godine povodom 175 godina postojanja Srpske akademije nauka i umetnosti. Autor izložbe i postavke je Jelena Mežinski Milovanović, viši kustos – istoričar umetnosti i zamenik upravnika Galerije SANU, a nadležni kustos Olivera Skoko, viši kustos – istoričar umetnosti.