La Timișoara a fost organizat timp de patru zile

Ediția a 28-a a Salonului Industriei Ușoare
În perioada 25 – 29 mai, CCIAT a organizat cea de-a 28-a ediție a Salonului Industriei Ușoare, manifestare care a prezentat noile tendințe în modă prin cele mai frumoase colecții de sezon. Astfel, timp de patru zile, cei peste 60 expozanți au oferit publicului, la prețuri accesibile de producător, o gamă variată de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, marochinărie, articole de lenjerie dar și accesorii, bijuterii, cosmetice sau produse naturiste. Expoziția a fost cu caracter internațional prin prezentarea firmelor din Serbia. În exteriorul C.R.A.F.T-lui au fost expuse și produse tradiționale, un târg cu produse tradiţionale: dulciuri de casă, articole de artizanat, miere de albine cât și un spațiu de joacă pentru copii. La Salonul Industriei Ușoare a fost prezent și un stand din Serbia, din Zrenjanin și Kikinda, care a reunit cinci firme din domeniul textil: atelier de ţesături unicat realizate cu tehnică tradiţională la război de lemn; producător de îmbrăcăminte unicat cu motive lucrate manual, ţesute sau pictate; atelier de pălării; producător de papioane; fabrică de ciorapi. („Imsaplet“, „Tkač“, „Moj šešir“ și Asociatia Designerilor de Moda „Taya“). În stand, au fost prezenți și reprezentanți ai Camerei Regionale Economice Zrenjanin și ai Asociației Generale a producătorilor din Zrenjanin.
În cadrul unei conferințe de presă la deschiderea târgului, antreprenorii din Zrenjanin și Kikinda au fost salutați de directorul general al CCIA , Florica Chiriță, și consulul general al Republicii Serbia în Timișoara, Lazar Manojlović, subliniind importanța participării întreprinzătorilor sârbi la acest eveniment și crearea de rețele precum și stabilirea de parteneriate cu oameni de afaceri și asociații românești.
„La Salonul Industriei Ușoare, participăm pentru prima dată și am venit cu firme autohtone care sunt în acest domeniu, adică producători de textile, mai exact pulovere, ciorapi, pălării, papioane. Sperăm ca și firmele românești să vină la târgurile organizate de noi, în Serbia. Cu CCIAT avem o colaborare care datează de 25 ani și mai intensă, anuală de 11 ani. În fiecare an ne întâlnim la un târg din Timișoara, dar și pe bază reciprocă la târgul nostru din Zrenjanin“, a spus, Diniku Voin, consilierul Camerei Economice Regionale Zrenjanin.
M. V.