LANE ŠEST NAPADA NA ZAPOSLENE U BOLNICI

Od 2008. do 2015. godine u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” bilo je 28 napada na zaposlene – rečeno je u sredu, 13. januara, na vanrednom sastanku u ovoj ustanovi. Zrenjaninska Opšta Bolnica sazvala je ovaj skup povodom ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović u šabačkom Domu zdravlja, koje se desilo u utorak, 12. januara. Popovićevu je pacijent nožem ubo u toku pauze na njenom radnom mestu. Tim povodom oštro su reagovala sva udruženja zdravstvenih radnika.

Kako je rečeno, od 28 napada u zrenjaninskoj Bolnici, šest ih je bilo na lekare, a 18 na medicinske sestre i tehničare. Napadnut je i jedan službenik, kao i tri radnika obezbeđanja, a iskustva govore da je broj napada daleko veći od broja prijavljenih slučajeva.

Skup je počeo minutom ćutanja povodom ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović u Šapcu. Sa sastanka je upućena je i poruka – Stop nasilju nad zdravstvenim radnicima.

U Opštoj bolnici, pored Odseka odbrane i zaštite, postoji i Odbor za bezbednost, u kojem su u toku intenzivne konsultacije o pojačanju bezbednosti u ovoj ustanovi.
SUZANA KOKAVSKI