Lazić i poljočuvari rasterali uzurpatore!

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je ponovo lider u oblasti horske muzike, zahvaljujući uspehu Pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski“ na „Mokrаnjčevim danima“ u Negotinu. Pevači, predvođeni dirigentkinjom mr Senkom Milisavljević, proneli su ime našeg grada širom regiona. Dokazali su da je uz minimalne resurse, kao i uz snažnu ličnu motivaciju, moguće biti šampion na jednoj od najznačajnijih horskih svečanosti!
Nedelju za nama obeležava još jedna pozitivna pojava. Unija poslodavaca Srbije u Zrenjaninu organizuje, po prvi put, sajam pod jedinstvenim nazivom ZRBIZNET. Goran Nešić i Izabela Kiš uspevaju u novom konceptu da prikažu ono što je najvrednije u nas: zanatska dostignuća, ugostiteljsku i turističku ponudu, potencijal koji pruža radna snaga i sl.
Ne treba da budemo maliciozni, nužno je ukazati i na pozitivne tendencije u javnom sektoru. Branislav Lazić sa svojim timom iz Poljočuvarske službe uspeo je u rekordnom roku da spreči zloupotrbe na državnom poljoprivrednom zemljištu! Nije mu bilo lako, podršku je jedino imao od gradonačelnika Čedomira Janjića.
Građani su uvereni da će i nadležna Policijska uprava i tužilaštvo postupati po krivičnim prijavama poljočuvara. Jedino će na taj način počinioci biti kažnjeni i time će istovremeno biti poslata poruka da sistem obavlja svoju funkciju, tj. da nema nedodirljivih.