LETNjA STRUČNA PRAKSA: Sertifikati za najbolje studente

Nebojša Tatomirov najuspešnmiji je polaznik šestog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa” koji od 2011. godine organizuju Zrenjaninski poslovni krug i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin”, a od 2013. godine u ovu aktivnost se uključio i grad Zrenjanin. Nebojša Tatomirov je praksu obavio u „Progresiv mediji”. Drugi je Mirko Mijajlović, koji je radio projektni zadatak u firmi „Persu”, a treći Marko Đurovski koji je znanje proverio na praksi u Impelu”.
Njima su nagrade uručene danas na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin”, a svečnost je otvorila porof. dr Dragana Glušac, koordinatorka projekta. Ove godine sertifikate o uspešno odbranjenom zadatku na letnjoj stručnoj praksi dobilo je 20 studenata. Njima su čestitali prof. dr Dragica Radosav, dekanka TF „Mihajlo Pupin”, Željka Milošević, pomoćnica gradonačelnika i Steva Kočalka iz ZREPOK-a. Letnja stručna praksa je pionirski korak ne samo u regiji, već i u Srbiji, pa su za ovim primerom kasnije krenuli i drugi fakulteti i privrednici.
Najuspešniji student dobio je stipendiju od 120.000 dinara od ZREPOK-a, Fakultet omogućava besplatne master studije, gradska uprava je učesnicima stručne prakse dala novčanu nadoknadu od po 30.000 dinara. A filijala Nacionalne službe za zapošljavanje ove vredne studente svrstava u top deset” onih koji imaju prednost pri zapošljavanju.

zrepok-_0002_ zrepok-_0006_ zrepok-_0013_ zrepok-_0022_ zrepok-_0033_ zrepok-_0045_ zrepok-_0047_ zrepok-_0049_ zrepok-_0051_ zrepok-_0061_– Pokazali smo da Tehnički fakultet ostvaruje misiju visokoobrazovne ustanove. Moramo negovati nauku, predavanja, vežbe, a važno je i primeniti znanje stečeno tokom studiranja. Cilj projekta jeste da steknu i praktična znanja koja će im pružiti veće šanse na tržištu rada – rekla je prof. dr Dragica Radosav.
Steva Kočalka je izrazio zadovoljstvo što je ovaj jedinstveni primer stručne prakse prihvaćen i u drugim sredinama, dok je Željka Milošević naglasila da grad Zrenjanin nastoji da dobrim investicionim potezima podrži mlade da studiraju u Zrenjaninu, i da u njemu ostanu po sticanju diplome.
Nebojša Tatomirov je sada na master studijama. Prvi put je bio na letnjoj stručnoj praksi, i izuzetno je zadovoljan projektom koji je radio za poslodavca, onlajn promociju usluga kompanije.


M.B
ečejac