LETO U ZRENjANINU: GDE SUGRAĐANI NAJVIŠE VOLE DA SE BRČKAJU

Peskara omiljena destinacija

Sezona kupanja je u punom jeku. Građani koji su odabrali da leto provedu u Zrenjaninu, mogu se rashladiti na dobro poznatim mestima. Gradski bazen, Peskara, kupalište na Tisi vrve od ljudi, najviše vikendom. Naš fotoreporter obišao je pomenuta kupališta i svojim objektivom zabeležio atmosferu. Na slikama se može primetiti da naši sugrađani uživaju u sunčanju i kupanju sa porodicom i prijateljima i da se traži mesto više za peškir.
Javna ustanova „Sportski objekti” upravlja bazenima, kao i do sada, a Peskara, kao i izletišta „Tisa” i „Motel” su promenili upravljača i sada su u nadležnosti Gradske stambene agencije. Pre otvaranja kupališne sezone, gradonačelnik Grada Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da su nekoliko godina unazad ulagali velika sredstva u rekonstrukciju otvorenog i zatvorenog bazena i da mu je drago što je ove godine, praktično, bilo neophodno samo da se otvoreni bazen ofarba i dotera.
– Mnogo dobrih stvari biće na raspolaganju našim sugrađanima koji će ovo leto provesti na gradskom bazenu, insistirali smo i da cene budu povoljnije. Očekujemo da sezona protekne u najboljem redu i da imamo više kupača nego prethodnih godina – rekao je tada Janjić.
Prema rečima Bojana Mijatova, direktora Javne ustanove „Sportski objekti”, ulaznice su jeftinije ove sezone – za odrasle 170 dinara, za decu 80, dok je za mališane do pet godina kupanje besplatno. Dostupna je i vaj-faj mreža, postavljeni su novi suncobrani oko oboda malog bazena, a bazeni su prefarbani novom, profesionalnom bazenskom bojom, koja ima garanciju od dve godine.
Peskara je, može se reći, jedno od omiljenih izletišta Zrenjaninaca i njihovih gostiju jer je iz godine u godinu sve više turista posećuje, sudeći po broju vozila i problema oko pronalaska parking mesta. Sugrađani imaju prilike da se kupaju na velikoj peščanoj plaži, kao i na travnatoj, poznatijoj kao „celulit” plaža kod restorana „Malo jezero”, gde možete iznajmiti i ležaljku, a u trenutku predaha od kupanja mnogi igraju odbojku na pesku. Turistička organizacija zadužena je za sadržaj na ovim kupalištima.
Prema rečima Zorana Ljubotine, direktora Turističke organizacije, 12. avgusta će se, po prvi put, održati izbor za mis Peskare-leto 2017. Kako je nedavno izjavio za naš list, sadržaj će biti mnogo bogatiji nego prethodne sezone na Peskari i Tisi, koja dobija i novi mobilijar.
O bezbednosti brinu spasioci na svim kupalištima. Međutim, čini se da će kupači na Tisi morati da budu daleko obazriviji jer je talpa u veoma lošem stanju. I pored upozorenja koje je izdalo JP „Gradska stambena agencija” da joj je pristup zabranjen, jer postoji mogućnost da se neko ozbiljno povredi zbog polomljenih dasaka, sugrađani na sopstvenu odgovornost silaze na talpu jer im je to, kako smatraju, jedini pristup vodi.

USKORO NOVA TALPA I DEČJI BAZEN
U razgovoru sa Zoranom Ljubotinom, rečeno je da je talpa prioritet jer je dotrajala. Kako kaže, projekat je u izradi koji je neophodan preduslov da bi se došlo do sredstava od Fonda za podsticaj razvoja turističkog prostora koji subvencioniše Pokrajina, jer imaju restriktivan budžet te su upućeni na druge izvore finansiranja. Projektom je predviđeno da talpa od 355 kvadratnih metara bude napravljena od kvalitetnog materijala, koji daje garanciju trajanja od 10 do 15 godina. Takođe, u planu je da se preuredi i osposobi dečji bazen koji se nadograđuje na talpu. Kako saznajemo, radovi su povereni beogradskoj firmi „Brodoprojekt” za izradu pontona i plovnih objekata.

I. ISAKOV

19-1a-Uzivanje na Gradskom bazenu

19-1c-Parking mesto nije lako pronaci

19-1d-Upozorenje za koje izgleda niko ne mari

19-1e-Talpa preti opasnoscu

_MG_1653

_MG_1656

_MG_1662

_MG_1677

_MG_1678

_MG_1682

_MG_1689

_MG_1719

_MG_1730

_MG_1761

_MG_1790

_MG_1793

_MG_1796

_MG_1806

_MG_1811

_MG_1832

_MG_1989

_MG_2008

_MG_2012