Liga najbolja udavača

Piše: Dalibor Bubnjević

Kako se približavaju lokalni izbori, tako su brojniji međustranački sastanci. Političari nastoje da reše jednačinu sa velikim brojem nepoznatih, a čiji bi rezultat trebalo da bude veći od 5%. U te svrhe koriste različite opcije izbornog kalkulatora. Najčešće upotrebljavaju funkciju sabiranja.
Za sada su obelodanjena dva predizborna saveza. Najpre se udružio SDS Borisa Tadića sa LDP-om i Narodnim pokretom Srbije. Predvode ih Predrag Grgić, Judita Popović i Perica Kiridžić. Koaliciju su formirali DSS (Zoran Sandić) i Pokret Dveri (Radoš Pejović). Njih podržavaju i brojni ovdašnji intelektualci.
Socijalisti još uvek nisu saopštili da li će na lokalu delovati udruženi sa Jedinstvenom Srbijom i PUPS-om. Palmini kadrovi su ljuti na najveću stranku u Srbiji, jer je njihove redove napustio i pridružio im se odbornik Ljubomir Putić. Nezvanično se može čuti da se intenzivni pregovori vode u Zrenjaninu između Levice Borka Stefanovića i Pokreta „Dosta je bilo“ Saše Radulovića.
Liga socijaldemokrata Vojvodine je najtraženiji subjekt na političkoj sceni! Sa njima bi mnogi, od SDS-a, preko Levice, do Radulovića. Ostaje da se vidi koga će sledbenici Nenada Čanka prigrliti i omogućiti mu ulazak u gradski parlament…