LIGA SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE: Ukinuti naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštava da je nedopustivo da se u Zrenjaninu i tokom vanrednog stanja naplaćuje parking.

Iz primera u okruženju vidimo da su neki gradovi obustavili naplatu parkiranja, kao što je to slučaj u Novom Sadu, te smo stava da građani Zrenjanina ne smeju da i u ovom slučaju ispaštaju zbog neadekvatnog gradskog rukovodstva.Podsećamo gradske čelnike da se u ovakvim okolnostima kreću samo oni koji moraju, da bi obavili osnovne, hitne poslove, otišli u apoteku, prodavnicu prehrambene robe.Na posao idu samo oni koji svojim delovanjem omogućavaju da u gradu sve normalno funkcioniše, dakle medicinari, policajci, prodavci, dostavljači, komunalni radnici. Oni se izlažu riziku da bismo svi mi bili bezbedni, zdravi i snabdeveni. Zato je zaista van svakog osećaja za meru naplaćavati im uslugu parkiranja – ističu u LSV-u.

Dodaju da je lokalna vlast ta koja je najbliža građanima i koja bi trebalo najbolje da uočava potrebe i najbrže rešava probleme građana.

Umesto toga, svedoci smo nespretnih poteza predstavnika lokalne vlasti koji ne vode ublažavanju posledica izazvanih vanrednim stanjem zbog pandemije korona virusa – poručuju iz Gradskog odbora LSV-a.

L.Z.