ZVUCI PODRŠKE I APLAUZ ZA MIHAJLA: Anđeosko ime i anđeoska svirka

Mihajlo Prokić, naš sugrađanin koji pohađa prvi razred Srednje muzičke škole „Josif Marinković“, zaljubljen je u trombon, instrument koji uči da svira kod Branislava Gagića, dugogodišnjeg profesora u ovoj renomiranoj obrazovnoj ustanovi.

Dečak koji ima posebne potrebe posebno je ulepšao život u vreme vanrednog stanja svojim komšijama i stanovnicima Naselja Ruža Šulman, u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“, gde stanuje sa roditeljima.

Mihajlo je u nedelju, 29. marta, nekoliko minuta posle 20 časova, svirao na svojoj terasi nakon aplauza koji iz večeri u veče, stanovnici našeg naselja pružaju lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, svima onima koji se bore protiv korona virusa i spašavaju nas od čudovišta koje hara svim delovima sveta. I Mihajlo je dobio aplauz, onaj koji dolazi iz srca i za koji nije potreban poziv putem društvenih mreža. Poziv je zvuk Mihajlovog instrumenta kojim umešno proizvodi zvuke iz svoje mladalačke, čiste duše.

Slušali smo ga nedsavno i na 14. Vojvođanskom brass festivalu koji je održan u Kulturnom centru Zrenjanina, kako predano svira kompoziciju brižljivo premljenu za ovaj tradicionalni događaj, zajedno sa svojim posvećenim i strpljivim pedagogom, uz podršku roditelja i svojih fanova, među kojima je i reporterka „Zrenjanina“.

B. Jajić