Ligaši definitivno u opoziciji!

Piše: Dalibor Bubnjević

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) neće biti deo vladajuće koalicije u Zrenjaninu! Čankovi sledbenici su odlučili da zadrže opozicione odborničke klupe u Skupštini grada (kao što su to činili i u prethodnom sazivu). Šta je doprinelo tome da se novosadski model saradnje ligaša i naprednjaka ne primeni u Zrenjaninu, još uvek je nepoznanica.
Srpsku naprednu stranku očekuje dodatno ojačana opozicija u gradskom parlamentu, budući da LSV predstavljaju iskusni političari: Bojan Kostreš, Dejan Čapo, Aleksandar Marton… S druge strane, vični kritici vlasti u rekordnom roku su se pokazali odbornici pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ (Aleksandar Korovljev, Svetlana Vukobratović i Biljana Doroškov). Treba očekivati da će demokrate gajiti snažan dijalog sa SNS-om, budući da su u Skupštinu grada ušli Goran Kaurić i Alisa Kockar.
I dalje je nejasna pozicija Socijalističke partije Srbije. Svi pogledi su uprti ka republičkom parlamentu. Po svemu sudeći, ukoliko Ivica Dačić bude član Vlade Srbije, izvesnije je da će Željko Malušić biti zamenik gradonačelnika, a Goran Fijat direktor JKP „Čistoća i zelenilo“.
I pored svih kalkulacija, kulturni radnici mogu da odahnu! Nije postignut konsenzus o Ljubomiru Stanisavljevu kao direktoru neke ustanove kulture.